نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

Search
Close this search box.
درمان اختلالات یادگیری در کودکان

درمان اختلال یادگیری در کودکان

یکی از شایع ترین اختلالاتی که در کودکان دبستانی و پیش دبستانی وجود دارد ، اختلال یادگیری است . حدود 10% از کودکان در خواندن و نوشتن یا ریاضی مشکل دارند . بنابراین اختلال یادگیری در کودکان بسیار شایع است. اختلال یادگیری انواع مختلفی دارد. این اختلال اغلب در کودکان تا زمان ورود به مدرسه و پیش دبستانی مشخص نمی شود و اغلب از جانب مربیان آموزشی شناسایی می شود. اما لازم است والدین به محض مشاهده علائم مشکوک در کودکان اقدمات لازم را انجام دهند.

علائم اختلال یادگیری

این کودکان از نظر هوشی نرمال و طبیعی هستند و همچنین از نظر جسمی و ظاهری مشکلی ندارند و رفتار طبیعی دارند ولی در مدرسه و درس در یکی از زمینه ها مانند خواندن ، نوشتن ، ریاضیات و محاسبات مشکل دارند . این کودکان حتی با کمک دیگران و مداخلات گوناگون در یادگیری مهارتهای درسی مشکل دارند . همانطور که گفیتم هوش این کودکان با توجه به سن عادی و طبیعی است . خوب صحبت می کنند و مانند دیگران با کودکان هم سن خود  ارتباط گرفته و بازی می کنند . در خانه نیز به والدین خود کمک می کنند و مسئولیت پذیر هستند. ولی این دانش آموزان در مدرسه توانایی های لازم برای نوشتن یا خواندن یا ریاضیات را ندارند .

علائم اختلالات یادگیری در کودکان

بنابراین اگر کودک شما در درسی مثل املا خوب است اما در ریاضی بسیار مشکل دارد، به صورتی که حتی اعداد را نیز درک نمی کند، لازم است به وجود اختلالات یادگیری در کودکان مشکوک شوید.

علائم اختلالات یادگیری در کودکان با توجه به انواع آن متفاوت خواهد بود در ادامه در ارتباط با انواع این اختلال با ما همراه باشید.

علت اختلال یادگیری

عوامل زیادی باعث اختلال یادگیری در کودکان می شود :

  • ژنتیکی

در برخی از خانواده ها این اختلال بیش از سایر خانواده ها در بین فرزندان وجود دارد .

  • عوامل محیطی

عواملی از جمله ضربه به سر کودک ، استرس و اضطراب و درمان افسردگی در دوران بارداری ، عفونت های مغزی در کودک باعث اختلال در یادگیری می شود . همچنین اتفاقاتی که در حین زایمان به وجود می آید از جمله کمبود اکسیژن ، هایپوکسی در آینده باعث این اختلال در کودک شود .

  • وجود همزمان اختلالات روانپزشکی

کودکانی که اختلال بیش فعالی و عدم تمرکز ( ADHD) دارند همزمان اختلال یادگیری هم دارند یا دانش آموزانی که اختلال اضطراب جدایی یا اختلال تیک و لکنت زبان دارند در یادگیری نیز اختلال دارند و افت تحصیلی در انها مشاهده می شود .

انواع اختلال یادگیری در کودکان مدرسه ای

  1. اختلال در خواندن

این داشن آموزان در خواندن مشکل دارند و مانند بقیه دانش آموزان نمی توانند واضح و خوانا بخوانند .

  1. اختلال در نوشتن

این کودکان خط خوانایی در نوشتن ندارند .

  1. اختلال در ریاضیات

این کودکان در محاسبات ریاضی و فضای سه بعدی ذهن دچار اختلال هستند .

این ها شایع ترین انواع اختلالات یادگیری در کودکان هستند. اما اختلالات یادگیری به طور کلی گسترده است و تنها شامل همین دسته بندی های بالا نخواهد شد.

در برخی موارد امکان دارد اختلالات یادگیری با سایر اختلالات اشتباه گرفته شود. به عنوان مثال شما به نوعی اختلال یادگیری مشکوک باشید اما مشکل جای دیگری باشد. بنابراین برای تشخیص دقیق لازم است به روانپزشک خوب مراجعه کنید.

اختلالات یادگیری در کودکان

درمان اختلال یادگیری

برای درمان و بهبود کودکانی که دارای این اختلال هستند توصیه هایی به شرح ذیل می شود :

  • والدین باید به کودک درباره اختلال یادگیری صحبت کرده و او را آگاه کنند .
  • این کودکان در بسیاری از زمینه ها با استعداد هستند و جهت پرورش آنها باید تشویق شوند.
  • باید به کوچکترین موفقیتی که به دست می آورند توجه کرده و از آنها حمایت کرد .
  • والدین باید با معلمان مدرسه جهت رفع مشکل فرزند خود همکاری کنند .

یکی از راهکار های موثر در زمینه درمان اختلالات یادگیری در کودکان مراجعه به مشاور کودک و نوجوان و بهره گیری از تکنیک هایی نظیر بازی درمانی است. این درمان به کنترل علائم و همچنین بهبود آن تاثیر چشمگیری خواهد داشت.

چه زمانی باید برای دران اختلالات یادگیری به روانپزشک مراجعه کرد ؟

در صورتی که دانش آموز نیاز به توجه دارند آنها را به روانپزشک ارجاع دهند . در برخی موارد روانپزشک دارو تجویز می کند تا تمرکز افزایش پیدا کند . یکی از درمان های جدید برای این اختلال ، نوروفیدبک است که باعث توانمندی ذهن ، افزایش تمرکز و توجه و کاهش اضطراب و استرس می شود .

سوالات متداول

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *