نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

روان پریشی چیست

روان پریشی چیست؟

مغز ما توانایی شگفت آوری در تفسیر جهان اطرافمان دارد اکثر ما قادر به بیان تفاوت میان واقعیت و تخیل، خطرات واقعی و تخیلی هستیم، یاد می گیریم که صدا را تشخیص دهیم و مفهوم را درک کنیم اما برای برخی افراد امر عادی تفسیر واقعیت قابل انجام نیست اینگونه افراد روان پریش افکاری متضاد با دنیای واقعی اطراف خود دارند.

روان پریشی چیست؟

روان پریشی نوعی اختلال روانی جدی می باشد که مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و به معنای وضعیت روانی غیر طبیعی می باشد که فرد مبتلا قدرت تشخیص واقعیت یا خیال را ندارد، بارزترین مشخصه این نوع اختلال روانی، هذیان گویی و توهم زنی می باشد.

این اختلال رابطه فرد را با واقعیت دچار مشکل می نماید به طوری که فرد توهم های خود را کاملا باور دارد. توهم در این افراد به دو صورت دیداری و شنیداری می باشد، فرد در توهمات شنیداری خویش ممکن است صداهای مختلفی مانند حرف زدن، خندیدن یا فریاد زدن را در گوش خود احساس کند، توهم دیداری در افراد روان پریش نیز به این صورت است که فرد در چهره ها و افرادی را می بیند که در واقعیت وجود ندارند.

روانپریشی

انواع اختلالات روان پریشی

اختلالات روانپریشی انواعع مختلفی دارد که در ادامه به جدی ترین آن ها اشاره می کنیم.

اسكيزوفرنيا

افراد مبتلا به اين  اختلال  دچار توهم وهذیان گویی می شوند که عملکردهای روزانه آنها را مختل می نماید.

پارافرنيا

این نوع اختلال دیر هنگام ،در افراد مسن و سالخورده رخ می دهد و باعث می شود فرد مبتلا دچار هذیان گویی شود یا صداهایی را بشنود.

روان‌ پریشی گذرا

همانگونه که اسم آن پیداست، این اختلال به طور ناگهانی و در یک دوره خاصی از زندگی فرد ظاهر می شود. بروز این اختلال ریشه در مشکلاتی دارد که در روان فرد تاثیر قرار داده است،  مثل مرگ افراد خانواده، ورشکست شدن و..که پس از مدتی و با مراجعه به یک روانپزشک خوب بهبود می یابد.

روان‌ پریشی ناشی از مواد مخدر

مصرف برخی از مواد مخدر به دلیل اثر گذاری بر مغز فرد را دچار توهمات می کند، و حتی ممکن است پس از ترک برخی از این مواد مانند کوکایین، شیشه ، الکل و کراک فرد دچار آشفتگی روانی و هذیان شود.

روان‌ پریشی مشترک

بروز اختلال روان پریشی مشترک به دلیل قرار گیری در شرایط و روابطی است که افراد در آن هذیان هایی را در ذهن خود می پروانند که در ذهن فرد نیز تاثیر می گذارد.

روان‌پریشی به دلیل بروز مشکلات مغزی

در برخی مواقع به دلیل ضربات وجذاح وارده به سر یا تومور مغزی عملکرد مغز مختل شده و فرد به روان پریشی دچار می گردد.

هذیانی

این اختلال ریشه در باور غلط و ثابتی دارد که فرد در ذهن خود پروانده است مانند داشتن بیماری، خیانت دیدن از اطرافیان و…  این هذیان  مقطی می باشد و با تحت نظر روانپزشک قرار گرفتن تنها یک ماه پایدار است.

علائم بیرونی افراد روان پریش

  • هذیان گویی
  • توهم
  • کاتاتونیا یا عدم واکنش به عوامل
  • نوسانات خلقی
  • اختلال در تمرکز
  • عدم تمرکز در صحبت
  • افکارات وسواسی
  • اندیشیدن به خود کشی
  • افسردگی و اضطراب
  • شکاک بودن و سوء ظن
  • گوشه گیری و انزوا جویی
  • اختلال در خواب

درمان اختلالات روان پریشی

زمانی که بیمار به یک روانکاو یا روانپزشک مراجعه می نماید، پزشک متخصص با استفاده از آزمون ها و آزمایش های لازم عملکرد مغز و شرایط فرد را تحت بررسی قرار میدهد، پزشک تمام تاریخچه پزشکی فرد را نیز تحت بررسی قرار می دهد و پس از تشخیص اختلال فرد با استفاده از روش های روان درمانی و دارو درمانی و تجویز داروهای ضد روان پریشی مناسب بیمار را تحت درمان قرار می دهد.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *