نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

درمان-لکنت-زبان-در-کودکان

درمان لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان یکی از اختلالاتی است که گفتار کودک را دچار مشکل می کند. معمولا این اختلال زمانی شروع می شود که کودک جملات پیچیده ای ادا می کند.

یکی از مشکلاتی که معمولا در دوران 2 تا 5 سالگی در کودکان با آن مواجه می شویم لکنت زبان است. معمولا به این سنین، سنین شکل گیری گفتار گفته می شود، ممکن است کودک شما دچار لکنت شود و حدود چند ماه نیز این لکنت همراه او باشد. در بسیاری از تحقیقات مشخص شده است که لکنت زان در عموم کودکان با بزرگ شدنشان از بین می رود اما ممکن است در برخی از افراد از بین نرفته و ادامه یابد. در صورتی که با علائم لکنت زبان در کودک خود مواجه شدید بهتر است در این باره اطلاعاتی داشته باشید تا درست ترین رفتار را در مقابل کودک خود انجام دهید.

لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان نوعی عارضه جدی است که ممکن است در کودکی خود را نشان داده و تا بزرگسالی ادامه یابد، افرادی که دچار لکنت زبان می باشند هنگام صحبت کردن برخی حروف را چند با تکرار کردی یا صدا ها را می کشند. برای این افراد معمولا به کار ردن برخی کلمات سخت تر می باشد و صحبت های روزانه را راحت تر انجام می دهند. این نوع اختلال می تواند شدت های مختلفی داشته باشد و از ضعیف تا شدید برای فرد رخ دهد. افرادی که مبتلا به لکنت زبان می باشند معمولا هنگام صحبت در جمع یا پشت تلفن لکنتشان بیشتر می شود بر خلاف این موضوع این افراد هنگامی که روخوانی می کنند یا آواز نمی خوانند دچار لکنت کمتری هستند.

افراد مبتلا به لکنت زبان باید بدانند که استرس برایشان مضر است و می تواند علائم آن ها را بیشتر کند؛ حتی گاهی ممکن است فرد به دلیل تلاش برای صحبت کردن علائم فیزیکی خاصی از خود نشان دهد.

علت لکنت زبان در کودکان 

از زمانی که انسان صحبت کردن را یاد گرفته است لکنت زبان وجود داشته است. صحبت کردن یک دانش یادگیری است. زمانی که کودک راه رفتن را شروع می کند تا مهارت های پریدن ودویدن پیدا کند. در مورد یادگیری صحبت کردن نیز به همین منوال است . کودک ابتدا از آواها، صدا و کلمات مختلف شروع می کند سپس شروع به ادا کردن جملات می پردازد و به تدریج در آن تبحر پیدا می کند. اما زمانی که ناهماهنگی هایی بین قسمت های مختلف گفتار وجود داشته باشد. صحبت کردن یک روند پیچیده ای دارد. اندام های گفتاری و زبان باید با هم هماهنگ شوند تا بتوانند گفتار صحیحی ارائه دهند. اندامی که درگیر گفتار می شوند، با بازدم تارهای صوتی به ارتعاش درمی آید که در داخل حنجره به کمک زبان و دندان صدا از دهان خارج می شود. اگر با شدت و انفجاری خارج شوند حرف “ب “، ” پ” ، ” ت ” خارج می شود اگر با ارتعاش بیرون بیاید حروف ” س “، ” ش”، “ز”خارج می شود. اما صدایی که معنایی نداشته باشد ارزش ارتباطی ندارد. در واقع لکنت زبان از نظر متخصص روان درمانی  مشکلی است که در روند طبیعی زبان اتفاق می افتد و گفتار را ناروا می کند. معمولا این اختلال با یک شوک ایجاد می شود ولی باز افرادی به آن مبتلا می شوند که سابقه این اختلال را در خانواده خود دارند. البته پسران 4 برابر بیشتر از دختران به این اختلال مبتلا می شوند. در حالت کلی علل لکنت زبان را می توان به موارد زیر تفکیک نمود:

یکی از مهم ترین عواملی که در نظریه بسیاری از روانشناسان به آن اشاره شده است ژنتیک می باشد. طبق تحقیقات به عمل آمده در زمینه لکنت زبان نتیجه حاصل شده است که بسیاری از افراد مبتلا به لکنت زبان در اقوام نزدیک خود افرادی را که مبتلا به لکنت می باشند دارند.

یکی از عواملی که در لکنت زبان نقش دارد عوامل رشد کودک است زیرا معمولا کودکان از 18 ماهگی تا 2 سالگی برای صحبت کردن تلاش می کنند و در این دوران ممکن است دچار لکنت شوند که در بیشتر افراد این لکنت موقتی بوده و با افزایش سن از بین می رود.

نتیجه حاصل از تحقیقات مختلف نشان داده است در افرادی که مبتلا به لکنت زبان هستند پردازش اطلاعات در مغز متفاوت می باشد که مربوط به مشکل در انتقال زبان به مغز است. دلیل این اختلال فعلا مشخص نبوده و در حال حاظر در دست بررسی می باشد.

سن ایجاد لکنت زبان

سن شروع لکنت زبان از 3 تا 6 سالگی است. به ندرت در سن بالای 6 تا 12 سال مشاهده شده است. در سنین بزرگسالی نیز در افراد بسیار کمی مشاهده می شود که با بروز شوک شدیدی به آن ها لکنت زبان دوباره باز گردد.

معمولا در کودکانی که پس از 3.5 سالگی دچار لکنت می شوند بیشتر شاهد باقی ماندن لکنت در سنین بالا هستیم؛ همچنین اگر این اختلال بیش از 6 ماه برای فرد وجود داشته باشد بهتر است به بهترین متخصص اعصاب و روان مراجعه شود تا معاینات لازم و تمرین های اجباری صورت گیرند.

علائم لکنت زبان در کودکان

  • تکرار کلمات یا جملات
  • کشیده گویی
  • مکث یا به میان اندازی باشد.

عوارض لکنت زبان در کودکان 

لکنت زبان عوارض روان شناختی برای فرد دارد. فرد دچار اضطراب، گوشه گیری و استرس و.. می شود. البته ممکن است عوامل دیگری نیز وجود داشته باشد که عبارتند از:

درمان لکنت زبان در کودکان

گفتاردرمانی یکی از روش های درمان لکنت زبان در کودکان می باشد. این کار توسط روانپزشک یا روان کا انجام می شود.برای یافتن بهترین روانپزشک در تهران روی ادامه مطلب کلیک کنید.

فاکتورهای لازم یک گفتار درمان برای درمان پایدار فراتر از حد تصور است:

  • آیا تکنیک های گفتاری درمان را خود آزموده و از قابل اجرا بودن آن ها اطمینان دارید؟
  • آیا می تواند دغده های زندگی را پشت درب مطب یا کلینیک گفتار درمان از خود دورسازد؟
  • آیا می تواند منافع درمان جو را به منافع خویش ترجیح دهد؟
  • آیا می تواند با درمان جو همیشه صادق باشد و هرگز به او دروغ نگوید؟

مطالب مرتبط
4 Responses
  1. سلام دوستان بیاید توی کلاب هوس من و اونجا یک گروه زدم میخوام اشخاصی که لکنت دارن رو جمع کنم و با هم صحبت کنیم که قدرت بیانمون بره بالاتر
    هر کسی دوست داره بیاد فالو کنه منو
    ایدی کلاب هوس من اینه:
    @LoknatGp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *