به کار گیری روش نوین tDCS در درمان اعتیاد یکی از اثرگذارترین مواردی است که امروزه مورد توجه قرار میگیرد. در عصری که اعتیاد چالشهای مهمی را در سراسر جهان ایجاد میکند، رویکردهای نوآورانهای مانند تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) راههای امیدوارکنندهای را برای درمان ارائه میکنند. درمان اعتیاد ممکن است تحت روشهای مختلفی انجام شود. دستگاه تی دی سی اس با تحریک غیر مستقیم نورون های مغز، موجب افزایش اثر بخشی درمان می شود. اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد دارید درمان با این روش را پیش بگیرید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
تاثیرات درمان اعتیاد با تی دی سی اس
اعتیاد چالش های روانی زیادی برای فرد ایجاد می کند. از عدم تعادل عصبی گرفته تا وابستگی های روانی، اعتیاد جنبه های مختلفی را در بر می گیرد و بر رفتار و عملکرد مغز تاثیر می گذارد. درمان های سنتی اعتیاد اغلب به دلیل تمایل به بازگشت و پاسخ های فردی با چالش هایی رو به رو است. tDCS، یک تکنیک غیرتهاجمی تحریک مغز، شامل اعمال جریان الکتریکی کم به مناطق خاص مغز است. این روش فعالیت عصبی را تعدیل میکند و به طور بالقوه رفتارهای اعتیادآور و الگوهای مغزی مرتبط را تغییر میدهد. به همین دلیل به عنوان یکی از موثر ترین درمان های درمان اعتیاد شناخته میشود.
درمان اعتیاد با tDCS چگونه انجام می شود؟
درک چگونگی تعامل tDCS با شبکه های عصبی مغز پاسخ به این سوال شماست. در واقع این درمان بر فعالیت های نورون های مغز تاثیر به سزایی می گذارد. با تأثیر بر تحریک پذیری عصبی، tDCS مدارهای اعتیادآور را مختل کند و وسیله ای برای کاهش وابستگی ارائه می دهد.
مزایای tDCS در درمان اعتیاد
چرا با وجود روش های درمانی مختلف، درمان اعتیاد با این روش مورد توجه قرار گرفته است؟ در پاسخ به این سوال لازم است بگوییم از جمله مزایای درمان با این روش، غیر تهاجمی بودن آن است. این روش در عین اثر بخشی برای فرد وابستگی ایجاد می کند و عوارض ترک اعتیاد را به میزان زیادی کنترل می کند. به همین دلیل به عنوان یکی از درمان های پیشرفته در مراکز مجهز در تهران مورد توجه قرار گرفته است.
آیا درمان اعتیاد با تی دی سی اس عوارض جانبی دارد؟
درمان با این روش خطرناک نیست و عوارض آن از درمان با سایر روش ها کمتر خواهد بود. بنابراین این عوارض معمولا شدت کمتری نسبت به روشهای دیگر دارند، اما ممکن است شامل سردرد، احساس سوزش یا ناراحتی خفیف در محل نصب الکترودها، خستگی یا اضطراب موقت و گاهی اوقات اختلال در خواب باشد. در موارد نادر، ممکن است عوارض جانبی جدیتری از جمله تغییرات در فشار خون یا تغییرات در خلق و خو بروز کند. به این منظور لازم است به متخصص مراجعه کنید.
مدت زمان و تعداد جلسات درمان اعتیاد با tdcs
تعداد جلسات درمان اعتیاد با تی دی سی اس ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. معمولا تعدا جلسات درمان برای هر فرد چیزی بین 8 الی 15 جلسه مشخص می شود. همچنین مدت زمان هر جلسه از درمان نیز چیزی میان 15 الی 35 دقیقه خواهد بود. در صورتی که در خصوص هر کدام از این موارد نگران هستید، بهتر است در این خصوص با متخصص مشورت کنید.
آیا این درمان در همه موارد توصیه می شود؟
درمان اعتیاد با تی دی سی اس (tDCS) ممکن است مورد توصیه قرار بگیرد، اما نه در همه شرایط. هر فرد و هر نوع اعتیاد ممکن است شرایط و وضعیتهای متفاوتی داشته باشد که درمان با tDCS برای آنها مناسب نباشد. به عنوان مثال این درمان برای کسانی که دارای مشکلات قلبی هستند، مناسب نخواهد بود. همچنین برخی وضعیتهای پزشکی، استفاده از داروهای خاص، یا شرایط روانی میتواند باعث شود که tDCS مناسب نباشد. برای تصمیم گیری بهتر، مهم است که با پزشک متخصص خود مشورت کنید
سخن آخر
در نتیجه، به کار گیری tDCS به عنوان یک مداخله مناسب در درمان اعتیاد نشان دهنده یک پیشرفت اساسی در پرداختن به پیچیدگی های اعتیاد است. پتانسیل این درمان برای تقویت درمان های سنتی، درها را به روی یک رویکرد جامع تر و موثرتر برای مبارزه با اعتیاد باز می کند. بنابراین به کار گیری این روش درمان همزمان با درمان های دیگر می تواند بسیار موثر واقع شود.