نشانی مطب

تهران خیابان شریعتی، نرسیده به مترو شریعتی، کوچه فلسفی، ساختمان پزشکان پرشين، طبقه ۱

ساعت کاری

شنبه الی چهارشنبه ۲۱:۰۰ - ۹:۰۰
پنجشنبه ۱۳:۰۰ - ۹:۰۰

شناخت انواع استرس

انواع استرس را بشناسیم

باید گفت بیماری استرس از بیماری های قرن می باشد و از شروع خلقت بشر تاکنون وجود داشته و خواهد داشت. استرس اگر درمان و کنترل نگردد مشکلات زیادی را با خود به همراه می آورد. به همین دلیل در این مقاله از سایت دکتر فرامرز ذاکرری قصد داریم انواع استرس را به شما معرفی کنیم. در پی آن لازم است شما روش های درمان استرس را نیز بشناسید.

مشکلاتی که انواع استرس برای شما ایجاد می کند

  • انواع بیماری های قلبی(سکته قلبی، ناراحتی های گرفتگی عروق قلب)
  • فشار خون بالا
  • اثر گذاری در دستگاه تنفس بطور مثال آسم
  • انواع بیماری های خود ایمنی مانند رماتیسم و…
  • آلرژی های ناشناخته
  • رشد باکتری های روده
  • انواع سرطان

چرا لازم است انواع استرس را بشناسید؟

هر عاملی که بدن فشار غیر طبیعی وارد کند و باعث شود که واکنش استرس در بدن ایجاد شود استرس نام دارد. این عامل می تواند روحی(مانند حرکات غیرمنتظره) یا فیزیکی(مانند احساس سرمای شدید) یا شیمیایی(مانند مسمومیت غذایی ) داشته باشد که این عوامل ترس و اضطراب را در ما به وجود می آورند و در نهایت موجب درگیری اعصاب و بالارفتن ضربان قلب وتعریق می گردد وحتی ممکن است عضلات بدن سفت گردد یا فشار خون بالا رود؛ تمامی این واکنش های ایجاد شده جهت مقابله با استرس بروز پیدا می کند که به آن واکنش هوشیاری می گویند که برای مقابله با استرس در بدن شکل می گیرد و اولین قسمت و ابتدایی ترین مرحله استرس به شمار می رود. این واکنش اگر تحت کنترل قرار گیرد مشکلی ایجاد نمی کند.

انواع استرس

انواع استرس را بشناسید

باید گفت عامل درونی بسیار بیشتر از عامل بیرونی بر استرس تاثیر گذار است به طور مثال اگر سگس وحشی شما را دنبال کرده است مهم است اما اینکه شما از درون نسبت به سگ وحشی چه واکنشی نشان دهید بسیار مهم تر از آن می باشد. اگر شما نتوانستید استرس خود را کنترل کنید استرس شما به مرحله دوم می رود و بدن از غده فوق کلیه کمک می گیرد وبرای کنترل وبالا بردن مقاومت بدن در برابر استرس، شروع به ترشح هزاران هورمون کورتیزول می کند. مرحله سوم مرحله ای می باشد که شما قادر به کنترل استرس نمی باشید و دیگر هورمون کورتیزول بدن نیز ترشح پایینی دارد و نمی تواند به شما کمکی کند که ممکن است انواع واقسام مریضی ها به سمت شما هجوم آورد و بسیار خطرناک است.

درمان اختلال استرس پس از سانحه

استرس ‌های کوتاه مدت و لحظه ای حاصل از عوامل استرس زا

این نوع استرس ها بسیار کوتاه مدت هستند که تنش ها و افکارهای خسته کننده لحظه ای قابل شناسایی دلیل اصلی بروز این دسته استرس می باشد که ممکن است در طول روز برای فرد پریشانی، سردرد وتنش های عصبی ومعده دردهای عصبی به وجود آورد.

استرس ‌های مکرر حاصل از عوامل استرس زا

افرادی جزء این دسته دائما پریشان و کج خلق هستند، اطراف خود را پر از امواج منفی کرده اند و طوری عمل می کنند که انگار همیشه عجله دارند یا دیرشان شده است، از جمله ویژه گی های بارزی که استرس های مکرر به افراد هدیع می دهد عجول بودن، رقابت جویی وآشفتگی و البته بی صبر و حوصله بودن است، باید گفت که استرس های مکرر سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی می گردد.

استرس‌ های مزمن یا کرونیک حاصل از عوامل استرس زا

استرس مزمن زمانی رخ می دهد که فرد در زمان مقابله با مشکلات خود احساس شکست کند یا احساس کند که هیچ راه فرار یا نجاتی ندارد، باید گفت ریشه اصلی این دسته از استرس ها، در دوران کودکی فرد می باشد یعنی فرد از گذشته تاکنون ترس ها و استرس هایی را با خود حمل می کند اما راهی برای برطرف کردن آن نتوانسته پیدا کند و بطور کامل نظام فکری و عقیدتی آنها برپایه ترس ها و استرس های آن ها بناگردیده است و در هر لحظه فرد را آزار می دهد به طوری که ممکن است از فرد یک شخصیت گوشه گیر ومنزوی یا پرخاشگر بسازد.

سخن آخر

اتقاقات مثبت و منفی زیادی در زندگی هر فردی در حال رخ دادن است که بسیاری از آنها ممکن است به دست ما قابل کنترل و تغییر نباشند اما اگر نتوانیم که افکار و درون خود را کنترل کنیم می توانیم شاهد عوارض م شکلات ناشی از آن باشیم.

اگر شما درصدد درمان استرس خود هستید و قادر به مقابله با استرس های خود نمی باشید می توانید برای آشنایی بیشتر درباره بهترین روانپزشک و روانشناس در تهران بر روی لینک زیر مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط
3 Responses
  1. استرس برام عادت شده و نمی تونم کنترل کنمش موقع استرسم سرم صدا می ده و ضربان می ره بالا

  2. سلام
    همسرم ، چند وقتی است ، حالت استرس و پریشانی و حمله های عصبی داره ، و همچنین وز وز گوششون هم مزید برعلت شده ، دکتر رفتیم ، اضطراب و استرس با دارو پایین اومده ولی وز وز گوششون هنوز قطع نشده ، کاری میشه کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *